Μέσα στο διάστημα από 10-15 Οκτωβρίου θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στο Ηράκλειο στη Λεωφόρο Ικάρου ,δίπλα σε γνωστή αντιπροσωπεία αυτοκινήτων ,το νέο κέντρο παραγγελιών-παραλαβών της ΙΚΕΑ το οποίο ουσιαστικά θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Ήδη οι εργασίες έχουν προχωρήσει ,καθώς καλύφθηκε ο μεταλλικός σκελετός (βάση κτιρίου) που προϋπήρχε στο σημείο κι έχει πλέον αποκτήσει τη μορφή καταστήματος ενώ στο εσωτερικό του εκτελούνται τώρα οι ηλεκτρολογικές και λοιπές εγκαταστάσεις.

Στο τελευταίο στάδιο προετοιμασίας θα τοποθετηθούν τα εμπορεύματα ,τα οποία όμως δεν θα αγοράζονται απευθείας αλλά θα λειτουργούν ως εκθεσιακά προϊόντα ,που θα τα βλέπει ο πελάτης και σημειώνοντας τους κωδικούς τους θα κάνει την παραγγελία του για να τα παραλάβει μερικές ημέρες αργότερα με πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση .

Στις αρχές Σεπτεμβρίου άνοιξε ανάλογο κατάστημα στα Χανιά και πληροφορίες αναφέρουν πως συγκέντρωσε ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς αφού συνέπεσε εκείνη η περίοδος με την εισαγωγή φοιτητών σε πανεπιστημιακές σχολές οι οποίοι και έσπευσαν στο ΙΚΕΑ για τον εξοπλισμό των σπιτιών τους.

Μάλιστα στα Χανιά αναζήτησαν έπιπλα και άλλα είδη σπιτιού ακόμα και καταναλωτές από το Λασίθι γεγονός που κρίνεται ως εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς τη νοοτροπία του μέσου έλληνα καταναλωτή που θέλει το προϊόν στα χέρια του μόλις το πληρώσει κι όχι με παραγγελία και παραλαβή αρκετές ημέρες μετά.

Εκτιμάται πως η λογική λειτουργίας και του ΙΚΕΑ στο Ηράκλειο θα είναι παρόμοια μ' εκείνη των Χανιών. Δηλαδή διαχωρισμός των περιοχών όπου μπορούν να φθάσουν οι παραγγελίες προϊόντων σε ζώνες με διαφορετική χρέωση σε καθεμία εξ αυτών.

.